skitfisk

Det finns bara ett original

Mr. Big Shit

 

 

 

 

HALVFARI

 

PARADISET FÖR "SÖTVATTENKROKODILER"

 

Kom och ta dem - DET är fiskevård!

 

 

 

Det som få har en aning om är att det finns hur många "sötvattenkrokodiler" som helst i Halvfari och Ljusnan i Hede!

Men tro för all del inte att det "bara" finns gäddor! Nähä du, det tas också upp en mängd fina storöringar, grova abborrar samt sik och harr. Ekoloden visar ibland stim på över 200 fisk och det är definitivt inga gäddor, för gäddor går inte i stim.

Hur många fina ädelfiskar tror du inte slutar sina dagar i en gäddmage? 12-kilos krokodilen t.ex. hade 2 öringar i magen som vägde ca 8 hekto vardera, och så en liten, liten rackare på ca 10-12 cm, det måste ha varit efterrätten!

Anmärkningsvärt är att de flesta gäddor bokstavligen "flyger" på en Rapala som ser ut precis som en öring, ju större Rapala, desto bättre. Tänk om någon skulle sätta igång med att erbjuda turister att gå på "Halvfari-Gädd-Safari" med båt och långdrag! Money-money-money . . . Gör lite fiskevård du också, köp ett fiskekort i Hede FVO, ge dig ut till Halvfari och fiska gädda.

Det finns t.o.m. båtar att hyra på Halvfari, för t.ex. fiske med långdrag, den säkraste och mest effektiva metoden att fånga gäddor! Har du lite tur träffar du kanske "gäddkungen på sina härjningar".

Om du vill delar han gärna med sig av sina erfarenheter och fångstmetoder. (Nej, tyvärr, - ingen av hans hittills över 300 överlistade gäddor har tagits på "älgskitsflugan", i alla fall inte ÄN!)

Och du, bli inte förvånad när du får hugg och DU drar in en öring i flerkilosklassen eller "farfar-krokodilen".

Det finns säkert grova gäddor på 15-20 kilo i Halvfari och Ljusnan, det är vi helt övertygade om! "Gäddkungen" hade i somras ett totalt oväntat hugg, där storfisken tog spöet för honom.

Spöhållaren på båten, spöet med rullen, linan samt Rapalan, värda omkring 2 stora lappar, flög upp i luften och försvann sedan för gott ner i djupet! Vem blir först med att dra in en sådan "häst"?